Broadbent Fellow


Jennifer Clapp

Jennifer Clapp

Food politics / Politique de la nourriture

Jennifer Clapp is a Canada Research Chair in Global Food Security and Sustainability and Professor in the School of Environment, Resources and Sustainability at the University of Waterloo, Canada. She has published widely on the global governance of problems that arise at the intersection of the global economy, the environment, and food security. 

Her most recent books include Food, 2nd Edition (Polity, 2016), Hunger in the Balance: The New Politics of International Food Aid (Cornell University Press, 2012), Paths to a Green World: The Political Economy of the Global Environment, 2nd Edition (with Peter Dauvergne, MIT Press, 2011), and Corporate Power in Global Agrifood Governance (co-edited with Doris Fuchs, MIT Press, 2009). Professor Clapp is a fellow of the Royal Society of Canada, has recently held a Trudeau Fellowship (2013-2017), and is a past recipient of the Canadian Association for Food Studies Award for Excellence in Research (2012).

Recent Work: 

Video: Navigating the global food fight

*

Jennifer Clapp est professeure au Département des études sur l'environnement et les ressources naturelles à l'Université Waterloo et Chaire de recherche du Canada dans la durabilité et la sécurité alimentaire globale. La recherche de Jennifer met l'accent sur la gestion globale des problèmes qui résultent de l'intersection de l'économie politique globale, l'environnement, et la sécurité alimentaire.

Ses livres récentes incluent Food (Polity, 2012); Hunger in the Balance: The New Politics of International Food Aid (Cornell University Press, 2012); Paths to a Green World: The Political Economy of the Global Environment (MIT Press, 2011, 2nd ed.); The Global Food Crisis: Governance Challenges and Opportunities (WLU Press, 2009); et Corporate Power in Global Agrifood Governance (MIT Press, 2009). Elle est une membre de la Société royale du Canada, a reçu un prix de recherche Trudeau (2013-2017) et récipiendaire du prix 2012 pour l'excellence dans la recherche sur les études alimentaires de l'Association canadienne des études alimentaires,.